Dani polja i predstavljanje zaštitnog preparata Xanadu za suzbijanje širokolisnih korova

Širokolisni korovi problem su velikog broja domaćih poljoprivrednih proizvođača koji će ovaj problem uspješno rješavati upravo uz Xanadu

U Dekanovcu na poljoprivrednom zemljištu OPG-a Murković iz Novakovca u srijedu, 10. lipnja održani su dani polja te promocija novog herbicida XANADU, UPL-ovog preparata koji je jedan od najvećih svjetskih proizvođača agrokemijskih proizvoda, a kojeg na hrvatsko tržište generalno distribuira poduzeće Vlado d.o.o.

Tridesetak tehnologa, proizvođača i poslovnih partnera iz gotovo cijele Hrvatske iz prve ruke mogli su čuti o zaštitnom preparatu Xanadu, kompletnom rješenju namijenjenom djelotvornom suzbijanju širokolisnih korova, kako jednogodišnjih tako i višegodišnjih korova u gotovo svim žitaricama – pšenici ječmu, raži, tritikalu, zobi i riži.

Na pokusnoj parceli zasijanoj pšenicom govorili su voditelj Savjetodavne službe mr. sc. Milorad Šubić, voditelj razvoja UPL-a Ivan Havaić te voditelj prodaje zaštitnih preparata poduzeća Vlado d.o.o. Božidar Madić.

– Registracija Xanadua u gotovo svim žitaricama, od pšenice, ječma raži, zob, tritikale te riže omogućava njegovu uporabu u svim herbicidnim kombinacijama. Naime, kako je Xanadu iznimno djelotvoran protiv širokolisnih korova tipa mačak, osjak, kamilica, loboda, kao partner potreban je herbicid protiv uskolisnih korova. Cjenovna politika tvrtke Vlado d.o.o. omogućit će dostupnost herbicida Xanadu svakom ozbiljnijem poljoprivrednom proizvođaču, rekao nam je voditelj prodaje zaštitnih preparata Božidar Madić.

Xanadu je inovativni preparat sa novom aktivnom tvari na hrvatskom tržištu sa bensulforon – metilom u formulaciji vodotopivih granula sa doziranjem od sto grama na hektar. Širokolisni korovi problem su velikog broja domaćih poljoprivrednih proizvođača koji će ovaj problem uspješno rješavati upravo uz Xanadu.